داشتن سردرد، حتي سردردهاي ميگرني كه فرد را در انجام خيلي از كارها ناتوان مي كند، مي تواند نتيجه درمان ارتودنسي باشد. ممكن است درد، ناشي از كشش بيش از حد فك و دندان توسط بريس باشد كه مي تواند به بقيه صورت، گردن و سر تاثير بگذارد. حتي مي تواند در قسمت هايي كه به ظاهر غير مرتبط هستند مانند اطراف چشم هم سرايت كند.
آيا فرد به دليل مشكلات دنداني هم دچار سردرد مي شود؟
دلايل زيادي براي سردرد ناشي از ارتودنسي وجود دارد، از جمله دلايل مربوط به دندان ها و بافت هاي اطراف آن.
چندين بيماري يا علت وجود دارد كه منجر به عارضه سردرد مي شوند و عبارت اند از:
پوسيدگي دندان:
معمولاً با آسيب به لايه خارجي دندان كه همان لايه ميناي دندان است شروع مي شود و سپس به لايه دوم كه همان لايه عاج است حمله مي كند تا اينكه در نهايت به پالپ دندان (عصب) مي رسد.
چندين ماه قبل از اين مرحله، فرد بدون اينكه علت آن را بفهمد دچار سردردهاي مزمن و روزانه مي شود، بنابراين فرد بايد بطور دوره اي و در فواصل نزديك بيش از شش ماه به پزشك متخصص مراجعه كند تا پزشك بتواند آسيب هاي پوسيدگي دندان را به موقع تشخيص دهد و قبل از تخريب آنها قسمتهاي زيادي از لايه هاي دندان را درمان كند.
بيماري هاي مختلف لثه
از جمله التهاب لثه و بزرگ شدن ناشي از وجود رسوبات آهكي كه موجودات باكتريايي را جمع مي كند و مواد زائد غذايي را تخمير مي كند l. باعث اسيدهايي مي شوند كه به سرعت پوسيدگي دندان كمك مي كنند و همچنين منجر به التهاب بافت هاي نرم و سخت اطراف آنها (استخوان) مي شود. بنابراين، اين تغييرات آسيب شناختي به طور مستقيم يا غيرمستقيم منجر به سردرد مي شود. دندانهاي آسيب ديده و ريشه هاي باقيمانده كه درمان به موقع آنها ناديده گرفته مي شود، باعث آبسه در لثه و استخوان فك مي شوند
تجهيزات نمي توانند نقش اصلي خود را انجام دهند
دستگاه هايي مانند پروتزهاي جزئي يا بريج، بخوبي نميتوانند نقش خود را اجرا كنند، زيرا منجر به عدم هم راستايي دندان ها با يكديگر مي شوند و اين منجر به نقص در فيزيولوژي فرآيند جويدن مي شود.