گرسنگي فرد تا زماني كه تحت فشار عصبي باشد ممكن است به راحتي برطرف نشود. ازطرفي فرد همزمان كه به مقدار زيادي غذا مي خورد، متوجه سيري خود نيز نمي شود. اين حالت تا زماني كه شخص نيازهاي عاطفي خود را به طور جدي برطرف نكند باقي خواهد ماند. بايد راه هايي براي مقابله با استرس بيابيد. راه هاي متفاوتي براي غلبه بر احساسات و واكنش هاي عصبي وجود دارد، اين فعاليت ها شامل كتاب خواندن، استراحت و كاهش فشار رواني است. در ادامه به بررسي برخي از روشهاي درمان پرخوري عصبي مي پردازيم:
ورزش كنيد
ورزش كردن و داشتن فعاليت بدني ميتواند در لحظات احساسي بسيار كمك كننده باشد. براي مثال يوگا منظم ميتواند به نوعي اقدام پيشگيرانه براي كاهش اضطراب و افسردگي باشد.
مديتيشن
ميتوانيد با مديتيشن كردن بر روي آرام سازي خود تمركز كنيد. نفس عميق كشيدن يكي از حركات مديتيشن است كه تقريبا ميتوانيد آن را در هر مكاني انجام دهيد. به اين صورت كه در يك فضاي آرام بنشينيد و بر روي تنفس خود تمركز كنيد و به آرامي دم و بازدم را انجام دهيد.
رژيم غذايي سالم
دريافت مواد مغذي كافي براي سوخت و ساز بدن بسيار اهميت دارد. تشخيص گرسنگي عاطفي كمي دشوار است ، اما در صورتي كه رژيم غذايي سالمي را دنبال كنيد زمان هايي كه از روي ناراحتي و كسلي غذا ميخوريد قابل تشخيص است. رژيم لاغري پالئو از اين دسته است.
يك دفترچه برنامه غذايي براي خود تهيه كنيد!
ميتوانيد در اين دفترچه تمام چيزهايي كه ميخوريد را يادداشت كنيد، البته احساساتي كه داريد را نيز در آن بنويسيد. در صورتي كه خواستيد براي مشاوره به پزشك مراجعه نماييد اين دفترچه را همراه داشته باشيد تا پزشك آن را مطالعه كند. همچنين مي توانيد با استفاده از برنامه رژيم لاغري نوم تمام موادي كه در طول شبانه روز ميل مي كنيد را ثبت كنيد.
حذف غذاهايي كه در زمان واكنش هاي عصبي دوست داريد مصرف كنيد!
غذاهايي كه در زمان واكنش هاي عصبي به سراغ آنها ميرويد را بايد از رژيم غذايي خود حذف نماييد. مخصوصا غذاهايي كه ارزش غذايي خاصي ندارند مانند غذاهاي شيرين و پركالري.
توجه به حجم غذاها
بهتر است وعده هاي غذايي كوچك را اتخاب كنيد تا وعده هاي غذايي تان كنترل شود. بعد از اتمام يك وعده غذايي خود صبر كنيد و سريعا براي بشقاب دوم اقدام نكنيد.
در زمان غذا خوردن مواردي كه منجر به حواس پرتي شما ميشوند را حذف كنيد!
هر چيزي كه باعث پرت شدن حواس شما در زمان غذا خوردن ميشود مانند تلويزيون، كامپيوتر و غيره. در اين زمان بايد بر روي لقمه هايي كه ميجويد تمركز كنيد تا متوجه شويد كه آيا غذا خوردن شما عصبي است يا خير.
احساس گناه را از خود دور كنيد!
بعد از خوردن غذا ممكن است احساس ناراحتي و پشيماني داشته باشيد، در صورتي كه با اين احساس روبرو شديد بايد در جهت كنترل آن برآييد و اين احساس را از خود دور كنيد.