با توجه به توجه روز افزون افراد به درمان مشکلات دندانی و اصلاح طرح لبخند خود از طریق ارتودنسی دندان، این شاخه از علم دندانپزشکی در چند سال اخیر پیشرفت زیادی پیدا کرده است و انواع مختلفی از آن به وجود آمده است. امروزه نوعی از ارتودنسی دندان رایج شده است که تحت عنوان ارتودنسی نامرئی شناخته می شود و طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. در این مقاله قصد داریم تا درباره انواع ارتودسی نامرئی توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
ارتودنسی نامرئی همانطور که از نامش پیداست، به استفاده از دستگاهی برای درمان ناهنچاری های فک و دندان اشاره می کند که قابلیت دیده شدن توسط افراد مختلف را ندارد و در حقیقت به روش های مختلفی نامرئی هستند. از آنجایی که بزرگسالان بیشتر از کودکان در جامعه حضور دارند، این نوع درمان در ارتودنسی بزرگسالان بیشتر به چشم می خورد.
انواع ارتودنسی نامرئی
انواع ارتودنسی نامرئی به دو دسته اصلی تقسیم می شود: ارتودنسی نامرئی ثابت و ارتودنسی نامرئی متحرک. در ادامه به معرفی هر یک از انواع ارتودنسی نامرئی می پردازیم.
ارتودنسی نامرئی متحرک
با اینکه ارتودنسی نامرئی انواع مختلفی دارد اما از آنجایی که نوع متحرک آن از همه رایج تر است، وقتی حرف از ارتودنسی نامرئی می شود، معمولا منظورمان همین نوع ارتودنسی متحرک نامرئی یا اینویزیلاین است. در این تکنولوژی ارتودنسی شفاف، پلاک های شفاف و بی رنگی بر روی دندانها قرار می گیرند که به سختی دیده می شوند. این الاینرها هر 2 هفته یکبار باید تعویض شود و با قالب بعدی جایگزین شوند تا به مرور باعث جابجایی دندان های شوند.
ارتودنسی نامرئی سرامیکی
یکی دیگر از انواع ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی است که به وسیله براکت های همرنگ دندان و سرامیکی به منظم کردن دندان های بیمار می پردازد. براکت های این ارتودنسی از نوع فلزی آن شکننده تر بوده و بیشتر در معرض خراب شدن و شکستن قرار دارد. همچنین به دلیل رنگ سرامیکی که دارد ممکن است سریع رنگ بگیرند.
ارتودنسی نامرئی لینگوال
نوع دیگری از ارتودنسی نامرئی که مانند ارتودنسی سرامیکی در دسته ارتودنسی ثابت قرار می گیرد، ارتودنسی پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال می باشد. در این روش ارتودنسی سیم ها و براکت ها در پشت دندان های فک بالا و پایین کار گذاشته می شوند و قابل رویت نیستند. از آنجایی که وجود دستگاه ارتودنسی در پشت دندان ها و برخورد آن با زبان می تواند آزار دهنده باشد، معمولا متخصص ارتودنسی این نوع روش را به بیماران پیشنهاد نمی کند.
منبع: bestdentists.ir