كبد چرب هنگامي اتفاق ميفتد كه 5 الي 10 درصد وزن كل كبد، چربي در آن ذخيره شود. دلايل زيادي مانند ژنتيك، رژيم غذايي نامناسب، كم تحركي، نوشيدن مشروبات الكلي و ... مي توانند زمينه ساز بيماري كبد چرب باشند. يكي از روش هاي درمان كبد چرب، كاهش وزن و داشتن يك رژيم غذايي كبد چرب مناسب است.
انواع گريدهاي كبد چرب
گريد 1: مصرف غذاهاي ناسالم اصلي ترين علت ابتلا به اين نوع كبد چرب است. كنترل كبد چرب گريد 1 با داشتن يك برنامه غذايي منظو و تحرك كافي به نسبت ساده تر است.
گريد 2: اين گريد از گريد 1 كمي پيشرفته تر است. اين گريد از كبد چرب با علائمي مانند زردي چشم ها و بي اشتهايي همراه است كه نياز است تا با مراجعه به پزشك هرچه زودتر آن را درمان كرد.
گريد 3: گريد 3 جدي ترين نوع كبد چرب است و به آن فيبروز كبدي گفته مي شود. اگر مبتلا به گريد 2 باشيد و در درمان به موقع آن سهل انگاري كنيد، احتمالا دچار گريد 3 خواهيد شد.
گريد 4: اين نوع كبد چرب معروف به سيروز كبدي است. زماني كه فرد به اين مرحله از چربي كبد برسد ديگر درمان دارويي كارساز نبوده و بايد پيوند كبد صورت بگيرد.
مواد غذايي مجاز در رژيم كبد چرب
رژيم كبد چرب شامل موادغذايي مي شود كه ميزان كربوهيدرات، قند و چربي كمي باشند. خوردن غذاهايي كه منجر به كاهش التهاب بدن مي شود مي تواند براي اين رژيم غذايي مفيد باشد. براي هر فرد با توجه به نوع بيماري كبد چرب و شدت بيماري، رژيم خاصي از رژيم كم چربي تجويز مي شود. تعدادي از اين مواد غذايي شامل موارد زير مي شوند:
- سير
- كلم بروكلي
- قهوه
- حبوبات
- آووكادو
- زنجبيل
غذاهاي غيرمجاز در اين رژيم غذايي
علاوه بر اينكه شما بايد بعضي غذاهاي كم كالري و سالم را به رژيم غذايي درمان كبد چرب خود اضافه كنيد، بايد از مصرف برخي مواد غذايي جلوگيري كنيد. از جمله غذاهاي ممنوعه در اين رژيم عبارتند از:
- شكر و قند
- نوشيدني هاي الكل دار
- آرد سفيد
- غذاهاي سرخ شده
- نمك زياد
- دانه هاي تصفيه شده در ماكاروني، برنج سفيد، نان سفيد و …
- گوشت قرمز
- صبحانه: يك كف دست نان سبوس دار مانند نان سنگك، نصف قوطي كبريت پنير كم چرب و 2 عدد مغز گردو
- ناهار: 3 تكه فيله مرغ به همراه فلفل دلمه و كمي روغن زيتون
- شام: يك فنجان كلم بروكلي پخته شده به همراه سركه بالزاميك
يك نمونه رژيم غذايي كبد چرب
منبع: https://www.foodonly.ir/
تصاویر از افراد با مشکلات کبد ممکن است شاهد برخی تغییرات در چهره و ظاهر آنها باشیم. در برخی موارد، این تغییرات میتوانند نمایانتر باشند و به نمایانگر برخی از علائم و عوارض مرتبط با مشکلات کبد باشند. چنین تصاویری میتوانند به عنوان یک وسیله برای فهم و آگاهی از تأثیر بیماریهای کبد بر ظاهر بدن و چهره شخصان مبتلا به این نوع مشکلات، مورد استفاده قرار گیرند.
در عکس از چهره با مشکل کبد، ممکن است چهره آنها نمایانگر علائمی نظیر زردی پوست (جائی که پوست به رنگ زرد تغییر کرده است) یا تورم در مناطق مختلف چهره باشد. همچنین، وجود عروق خونی نمایان در سطح پوست ممکن است از دیگر ویژگیهای قابل مشاهده در تصاویر باشد. این تغییرات در چهره معمولاً ناشی از مشکلات عملکرد کبد، نظیر سیروز یا آسیب به بافت کبد، میباشند.
با توجه به اینکه ممکن است علائم و نشانههای مرتبط با مشکلات کبد در افراد مختلف متفاوت باشد، تصاویر میتوانند به عنوان یک ابزار تصویری مفید برای افزایش آگاهی از این نوع بیماریها و اثرات آنها بر ظاهر فیزیکی افراد، مورد استفاده قرار گیرند.